ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο θέμα της εκπαίδευσης η σχολή έχει μία και μόνο αρχή

«το πτυχίο μπορεί να είναι ερασιτεχνικό αλλά η δουλειά μας είναι σε επαγγελματικά πρότυπα πάντα με γνώμονα την ασφάλεια.».

Η εκπαίδευση σε υπερελαφρό αεροσκάφος 3 αξόνων συμπεριλαμβάνει μαθήματα εδάφους (θεωρία) και αέρος (πτήση).

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
(50 ΩΡΕΣ)

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται κάθε δεύτερη Κυριακή στην αίθουσα διδασκαλίας στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου με διάρκεια από 5-6 ώρες παρέχοντας στους μαθητές όλα τα απαραίτητα βοηθήματα όπως βιβλία, plotter κ.α. Μέτα την ολοκλήρωση των θεωρητικών μαθημάτων η σχολή αποστέλλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς τη ΥΠΑ/Δ2 προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να λάβουν μέρος στις γραπτές εξετάσεις που διενεργούνται από την ΥΠΑ/ΣΠΟΑ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΣ
(25 ΩΡΕΣ)

Τα πρακτικά μαθήματα περιλαμβάνουν 25 ώρες πτήσης. Ο εκπαιδευόμενος μπορεί να ξεκινήσει τις εκπαιδευτικές πτήσεις μόνο εφόσον έχει πρώτα ολοκληρώσει την παρακολούθηση του 35% των θεωρητικών μαθημάτων προκειμένου να έχει την απαραίτητη αντίληψη του αεροπλάνου και του τρόπου πτήσης του.

Κατά την διάρκεια της πτητικής εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος αξιολογείται για κάθε πτήση που πραγματοποιείται με την ανάλογη συμπλήρωση των αντίστοιχων φύλλων βαθμολογίας και τα οποία αξιολογούνται και από τον Διευθυντή της σχολής με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο άρτια εκπαίδευση και των έγκαιρων αντιμετωπίσεων οποιονδήποτε αδυναμιών για τη σωστή αντιμετώπιση τους.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Α/Α Αντικείμενο Θεωρητικής Εκπαίδευσης Ώρες
1 Νομοθεσία Πολιτικής Αεροπορίας Ι & ΙΙ 6
2 Μετεωρολογία 5
3 Γενικές Τεχνικές Γνώσεις 6
4 Μηχανική & Αεροδυναμική Πτήσης 6
5 Αεροναυτιλία 7
6 Κανόνες Εκμετάλευσης Αεροδρομίων, Πεδίων & Αερ/κών Κέντρων ΥΠΑΜ 3
7 Χρήση Ασυρμάτου 4
8 Ανθρώπινες Δυνατότητες 4
9 Πρακτικά Μαθήματα Συντήρησης & Κινητήρων 4
10 Θεωρία Πτήσεως 5
Σύνολο Ωρών 50

Τέλος αν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης εντοπιστεί σε κάποιον εκπαιδευόμενο αργοπορημένη εξέλιξη, αυτή εξετάζεται και αξιολογείται από όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί προκειμένου να βρεθεί λύση άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ζημιωθεί οικονομικά ο εκπαιδευόμενος αφήνοντας το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το συνολικο κόστος εκπαίδευσης το οποίο περιλαμβάνει  50 θεωρητικές ώρες και 25 πρακτικές ώρες ανέρχεται στο συνολικο ποσό των 3.750 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα βοηθήματα για τους εκπαιδευόμενος όπως βιβλία ,  plotter κ.α. Κατά την εγγραφή του και την έναρξή των θεωρητικών μαθημάτων ο εκπαυδευόμενος καταβάλει το ποσο των 250 ευρώ  και κατά την διάρκεία τα υπόλοιπα 250 ευρω που αφορόυν το θεωρητικό σκέλος. Για τα πρακτικά μαθήματα ο μαθητής μπορεί να καταβάλει το ποσό τμηματικά ή κάθε φορα που πραγματοποιεί εκπαιδευτική πτήση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η διάρκεια των θεωρητικών μαθημάτων είναι περίπου 3 μήνες λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο καταρτισμός του προγράμματος γίνεται σε συννενόηση με τους εκπαιδευόμενους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ταχύρυθμων τμημάτων εκπαίδευσης δίαρκειας  έως 10 ημερών με ένα επιπλέον κόστος.
Τέλος η διάρκεια των πρακτικών μαθημάτων κυμαίνεται από 2 έως 3 μήνες κάτι το οποίο βέβαια εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη συχνότητα προσέλευσης του εκπαιδευομένου καθώς η σχολή διαθέτει εκπαιδευτή κάθε μέρα της εβδομάδας και όλες τις ώρες.

ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

Για κάθε εκπαιδευόμενο και ειδικότερα για αυτούς που προέρχονται από μακριά και επιθυμούν την διαμονή τους στο Μεσολογγί υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της σχολής με χωρητικότητα έως 4 ατομα που διαθέτει ψυγείο, κουζινακι, θερμοσίφωνα, air condition και μπάρμπεκιου. Επίσης μπορεί να διαμείνει και εντος της πόλης του Μεσολογγίου σε επιπλωμένη γκαρσονιέρα με κόστος 15€ το άτομο/διανυκτέρευση.

Τελός υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής στα ξενοδοχεία της πόλης ειδικές τιμές.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Αίτηση σχολής

Άνω των 18, διαφορετικά με έγκριση γονέων από 16 ετών

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

4 έγχρωμες φωτογραφίες

Ιατρικό πιστοποιητικό Class 2

Επικοινωνία

Αν εχετε ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας!