Η σχολή υπερελαφρών αεροσκαφών ιδρύθηκε το 2015 (και αδειοδοτήθηκε με αρ. αδειας GR-UL-019) με σκοπό να προσφέρει στον καθένα τη δυνατότητα να θαυμάσει τον κόσμο από ψηλά με ασφάλεια.

Για τον λόγο αυτό η σχολή επιλέγει ενδελεχώς τους εκπαιδευτές οι οποίοι θ’ αναλάβουν την εκπαίδευσή σας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως άλλωστε αρμόζει σε όποιον θέλει να μάθει να πετάει.

Επίσης, πίσω από τους εκπαιδευτές υπάρχει η τεχνική ομάδα που φροντίζει για την άρτια συντήρηση των εκπαιδευτικών μέσων, καθώς και η γραμματειακή υποστήριξη που φροντίζει όλα τα υπόλοιπα θέματα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η σχολή εκπαιδευτικού κέντρου ΥΠ.ΑΜ με την ονομασία “PHANTEC” που εδρεύει στο Αεροδρόμιο Αερολέσχης Μεσολογγίου παρέχει στους σπουδαστές και τα μέλη της, την απαιτούμενη άρτια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που ορίζεται από τον νόμο.

Χάρη στον άριστο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την διαρκή τάση για εξέλιξη, οι εκπαιδευτές ακολουθούν τα τελευταία πρότυπα διδασκαλίας με σκοπό την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των μελών και σπουδαστών.

Οι εκπαιδευτές αέρος βρίσκονται πάντα δίπλα στα μέλη όπου με ορθή καθοδήγηση εκπαιδεύονται για να αποδίδουν και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ «Εκπαίδευση Εδάφους–Αέρος Υπερελαφρών Α/φων»

Το εγχειρίδιο «Εκπαίδευση Εδάφους – Αέρος Υπερελαφρών Α/φων» είναι ένα βασικό και απαραίτητο βοήθημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την εκπαίδευση στα υπερελαφρά α/φη τριών (3) αξόνων αλλά και σε άλλες κατηγορίες πτητικών Αεραθλητικών μηχανών.

Η φιλοσοφία του προγράμματος Εκπαίδευσης Εδάφους – Αέρος στηρίζεται στον κανονισμό Υπερελαφρών Πτητικών Αεραθλητικών Μηχανών (ΥΠΑΜ), στα προγράμματα εκπαίδευσης οργανισμών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εδάφους – αέρος της πολεμικής αεροπορίας.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Διαθέτει ικανοποιητικό μήκος για εξυπηρέτηση υπερελαφρών αεροσκαφών και της γενικής αεροπορίας (αεροσκάφη μέχρι 5,7 τόνους) έχοντας:

  • Διάδρομο ασφάλτινο 850Χ23 μέτρα. (2.800ft).
  • Συνδετήριο τροχόδρομο.
  • Πίστα στάθμευσης αεροσκαφών τσιμέντο 2.100 τ.μ.
  • Υπόστεγο φύλαξης-συντήρησης αεροσκαφών 700 τ.μ.

Τοποθεσία:

  • Βρίσκεται στο κέντρο μιας ασφαλούς και πεδινής έκτασης που περικλείεται από τα σημεία Ρίο – Αντίρριο – Μεσολόγγι – Νήσος Οξειά – Αστακός – Αγρίνιο – Μεσολόγγι.

Περιφερειακά Αεροδρόμια:

  • Έχει στον περίγυρο αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας, της ΥΠΑ και Πεδία Προσγείωσης (Επιτάλιο, Ανδραβίδα, Άραξος, Αγρίνιο, Άκτιο, Άρτα). Τα υπόψη αεροδρόμια είναι χρησιμότατα για εκπαίδευση και κάλυψη έκτατων αναγκών.

Αεροπορική Κυκλοφορία:

  • Η ευρύτερη περιοχή δεν θεωρείται κορεσμένη αεροπορικά και παρέχει όλον το χρόνο της ημέρας διαθέσιμο για εκπαίδευση.

Λειτουργία:

  • Λειτουργεί με ευθύνη της Αερολέσχης Μεσολογγίου από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι και το τελευταίο.

Καιρικές συνθήκες:

  • Η διεύθυνση του διαδρόμου είναι προσανατολισμένη με τους πνέοντες ανέμους καθ’ όλο το έτος ενώ η ηλιοφάνεια ανέρχεται σε ποσοστό 75%-80% των ημερών του χρόνου.

Προσβασιμότητα:

  • Επιτυγχάνεται με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για το 70% του πληθυσμού της χώρας σε χρόνο 2-3 ώρες.