ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Υπερελαφρά Πτητική Αεραθλητική Μηχανή.

Υπάρχουν  6 είδη:

Αεροπλάνα 3 αξόνων όπου και ειδικεύεται η PHANTEC.
Αμφίβια αεροπλάνα 3 αξόνων όπου θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον στη PHANTEC.
ΥΠΑΜ μετατόπισης κέντρου βάρους (TRIKE) όπου εδρεύει και  λειτουργεί σχετική Σχολή στο αεροδρόμιο μας.
Γυροπλάνα όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη Σχολή στην Ελλάδα.
Υπερελαφρά Ελικόπτερα όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη Σχολή στην Ελλάδα.
Μηχανοκίνητα Αλεξίπτωτα (Power Para Glider – PPG)

Οι ΥΠΑΜ χρησιμοποιούνται για πτήσεις:

Αναψυχής
Αθλητισμού
Εκπαίδευσης
Επιμόρφωσης

Είναι αεροπλάνα 2 ατόμων και το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 450kg.

Είναι πολύ εύκολο αρκεί να απευθυνθεί σε κάποια σχολή ΥΠΑΜ στην Ελλάδα.

Ηλικία 16 ετών για εγγραφή του υποψηφίου σε σχολή εκπαίδευσης
Ηλικία 17 ετών για την απόκτηση άδειας ΥΠΑΜ (με συγκατάθεση γονέων η κηδεμόνων).
Πιστοποιητικό υγείας κατηγορίας 2
Για υπερήλικες δεν υπάρχει όριο εφόσον τους εκδίδεται Πιστοποιητικό Υγείας.

Από 2 έως 6 μήνες ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα  και χειριστική ικανότητα του εκπαιδευόμενου και μπορεί να παραταθεί έως 2 χρόνια.

Απαιτούνται 50 ώρες Εκπαίδευση σε Σχολείο Εδάφους για προετοιμασία γραπτών εξετάσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και 25 ώρες πτήσης με τα  αεροσκάφη της Σχολής εκ των οποίων 20 ώρες με Εκπαιδευτή Αέρος και 5 ώρες μόνος (Σόλο).

Περίπου 3.250€ και είναι η φτηνότερη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Γιατί είναι μία εταιρία με πολύ έμπειρους Εκπαιδευτές Αέρος και Ειδικούς Εκπαιδευτές Εδάφους με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων μέχρι στιγμής, το αεροδρόμιο είναι ανοικτό ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από ανατολή μέχρι δύσης ηλίου χωρίς πολύ κυκλοφορία, τα αεροσκάφη της είναι άρτια συντηρημένα από έμπειρους Μηχανικούς Α/φών που εδρεύουν στο Μεσολόγγι και οι καιρικές συνθήκες είναι οι μακράν οι καλύτερες Πανελλαδικά για παντός είδους πτήσης α/φών.

Μπορεί ο κάτοχος πτυχίου να ενοικιάζει αεροπλάνα και να πετάει όλα τα μοντέλα ΥΠΑΜ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φυσικά ανάλογα την οικονομική του δυνατότητα μπορεί να αποκτήσει και ιδιωτικό!

Η Σχολή μας είναι πτητικά ικανή 7 ημέρες την εβδομάδα από ανατολής ηλίου έως δύσης και διαθέτει επιπλωμένα δωμάτια στην πόλη του Μεσολογγίου έναντι ελάχιστης αμοιβής για διαμονή και κοιτώνες στο α/μιο του Μεσολογγίου με όλα τα απαραίτητα όπου η διαμονή είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους μαθητές της Σχολής. Εξάλλου οι μαθητές εκτός Μεσολογγίου έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στις  πτήσεις και στην εκπαίδευση έναντι των άλλων.

Μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα ιδιωτικό αεροσκάφος μεταχειρισμένο από την Ελλάδα και την  Ευρώπη γενικότερα αρχίζοντας από 15.000€ τα μεταχειρισμένα έως 350.000€ τα καινούργια τελευταία μοντέλα πλήρως εξοπλισμένα.

Υπάρχουν αεροσκάφη αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο μας που μπορούν να διανύσουν αποστάσεις 1700 ναυτικών μιλίων πετώντας για 11 ώρες χωρίς ανεφοδιασμό.

Η άδεια Χειριστού ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια στα οποία ο Χειριστής πρέπει να έχει πετάξει 25 ώρες μέσα στην 5ετία αλλιώς διατηρεί το πτυχίο του κατόπιν 1 ώρας πτήσης με εξεταστή αέρος.

Έχει τους πιο ανοικτούς ορίζοντες από κάθε πιλότο στον κόσμο αφού μπορεί να ταξιδέψει και να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε μικρό  αδειοδοτημένο πεδίο προσγείωσης στην Ευρώπη έως το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαβάσει τον επίσημο Κανονισμό και τη Νομοθεσία όσον αφορά τα αεροσκάφη ΥΠΑΜ από εδώ:

Κανονισμός Υπερελαφρών Πτητικών Αθλητικών Μηχανών (PDF)